Aile Danışmanı Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir?
Üniversitelerin dört yıllık eğitim veren, psikoloji, sosyoloji, sosyal hizmet, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, hemşirelik, tıp ve çocuk gelişimi bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olmak gerekmektedir. Çeşitli üniversite ve eğitim kurumlarının Aile Danışmanlığı sertifika programları mevcuttur. 

Aile Danışmanında Olması Gereken Özellikler
Etkin iletişim becerisi sergilemek, 

Meslek etiğine uygun davranışlar sergilemek, 

Karmaşık problemleri tanımlama ve çözüm sunma becerisi sergilemek, 

Stresli ve duygusal durumlarla baş edebilme yeteneği göstermek, 

İkna becerisi sergilemek, 

Gelişmiş gözlem becerisine sahip olmak ve detaylara dikkat etmek

Aile Danışmanı Çalışma Alanları
Sağlam temelli aileler inşa etmek üzere görevlendirilen aile danışmanı birçok kurumun bünyesinde aile bireylerine yardımcı olabilir. Danışmanlık iş ilanları ile öne çıkan kurumların yanı sıra rehabilitasyon merkezleri ve sağlık merkezlerinde yer alabilir. Sağlık alanındaki çalışma alanları için sağlık iş ilanları araması yapabilir, aile danışmanı nerelerde çalışabilir ve hangi departmanlara boy gösterebilir sorularına yanıt bulabilirsin. 

Aile danışmanları hastaneler iş ilanları adı altındaki sağlık dallarında da yer alabilir. Burada hem çocuk hem de bireylerle seans gerçekleştiren bu kişiler gerektiği durumlarda diğer çalışma arkadaşlarına yönlendirme yapabilir. Aile bireylerine yönelik teşhisler yapmak ve orta yolu bularak aile temelini tekrardan oluşturmak aile danışmanı ne iş yapar sorusuna yanıt verir. Özel sağlık kuruluşları olduğu kadar kamu kadrolarında da atanma fırsatı elde eden aile danışmanları sağlıklı ve mutlu toplumlar inşa etmeyi amaçlar.

Aile Danışmanı Çalışma Koşulları
Aile danışmanı çalıştığı kurum özelinde gelen aile bireylerine yardımcı olmayı amaçlar ve onlara doğru yolu gösterir. Çalıştığı süreler boyunca birçok aileye yardımcı olan bu danışmanları zorlu çalışma koşulları bekler. Normal aile bireylerinin yanı sıra psikolojik yönden sinirli aile bireyleriyle de uğraşan bu uzmanlar doğru teşhislerle sorunları çözmeyi amaçlar. 

Aile danışmanı özel sağlık kuruluşları olduğu kadar kamu alanındaki çalışma sahalarında da aile bireylerine her konuda yardımcı olabilir. Burada da birçok vakaya yönelik analiz yapan aile danışmanı sürecin verimli geçmesini adına çalışmalarını sürdürür. Aile danışmanı iş ilanları vasıtasıyla iki alandaki çalışma koşullarını inceleyebilir, sana uygun alandan yana tercihini kullanabilirsin. 

Aile Danışmanı Olmak İçin Hangi Bölüm Okumalı?
Nasıl aile danışmanı olunur sorusuna üniversitelerin 4 yıllık eğitim süresi olan sosyoloji bölümünden mezun olmak şeklinde yanıt verilebilir. Bölümde elde edeceğin bilgilerle insan psikolojisi gibi noktalarda bilgi alabilir, insan iç dünyasını anlamlandırabilirsin. 

Aile Danışmanı Olmak İçin Sertifika Nasıl Alınır?
Aile danışmanı sertifikası bu alanda yer almak isteyenlerin alabileceği bir belge olma özelliğini taşır. Mesleki yetkinliğinin bir kanıtı olan bu belgeyi almak için belirli bir eğitim programından geçmen gerekir. Eğitimlerde danışmanlığa yönelik belirli eğitimler verilir. Ayrıca psikoloji ve sosyoloji gibi insan iç dünyasını anlama konusunda da bilgilerin verildiği bu eğitimi geçen adaylar sertifikayı almaya hak kazanır. 

Aile Danışmanı Mesleğinin Özellikleri
Aile danışmanı mesleği birçok farklı tipteki insanın sorunlarına çare bulmayı gerektirir. Sabırla teşhis değerlendirmesi yapan bu danışmanlar sürecin başarıyla ilerlemesini sağlar. İş takibini gerçekleştirerek ailede ortaya çıkabilecek ek sorunlar üzerine de eğilen aile danışmanı ek tedbirler vasıtasıyla sorun oluşumunun önüne geçmeyi amaçlar. Planlı bir şekilde hareket eden aile danışmanı gelen her vakaya eşit hassasiyet ve özen gösterir. Sakin yapısını güler yüzüyle birleştiren aile danışmanı empati yaparak ailede zarar görmüş bağları onarmaya çalışır. 

 

no image

Bültene Katılın

Gelişmelerden haberdar olmak için bültene katılabilirsiniz.